Hästtäcken

När man har husdjur kan det vara svårt att hitta produkter som är någorlunda budgetvänliga och som ändå håller länge och fungerar bra. Framförallt när man är hästägare kan det vara krångligt att vara ekonomisk men samtidigt ge det allra bästa. Det man kan göra är att inte köpa från lyxmärken och att sätta upp en plan för utgifterna så att kostnaderna direkt skenar iväg vilket det lätt kan göra om man tänker på kostnader som kan vara svåra att ha med när man planerar. Detta kan vara veterinärkostnader eller annan form av oförutsägbara utgifter som självfallet måste tillgodoses och tas hand om.

 

  • Mitt första tips för att hålla koll på ekonomin är att sätta upp budgetar och listor på utgifter för veckan eller månaden. Om du har ett husdjur som är äldre eller som behöver mer sjukvård kan det vara smart att dels planera långsiktigt men också kortsiktigt för eventuella oväntade kostander. Hundsaker tenderar att vara billigare än exempelvis hästsaker. Hästar kräver också emr utrustning som ofta behöver bytas ut, speciellt om man tävlar eller liknande. Hästar är också i behov av mer frekvent och kontinuerlig veterinär och hälsovård så som hovslagning osv.
  • Det andra tipset är att handla under reor så som höst och vårrea, black friday i november då brukar man kunna spara in ganska mycket. Man behöver inte alltid heller ha det lyxigaste om ekonomin inte tillåter det. Det finns många bra märken som också är budgetvänliga. Ridtäcken, sadlar och filtar är ju något man alltid behöver men om man inte tävlar eller har uppvisning behövs inte alltid det dyraste.

Generellt är det dyrt att ha djur, det som bör komma högst upp på listan är vårdkostander så som tandläkare, veterinär och hälsokontroller, övriga saker som halstäcken, leksaker och underhållning kommer senare. Dessa två spartips är också mer långsiktiga, något man kan och bör göra under en längre tid.