Att studera till läkare eller sjuksköterska är svårt och arbetet efter är mycket krävande, därför är det viktigt att ha all kunskap på plats så att man kan göra sitt jobb bra och korrekt. Här kommer därför några tips för dig som är student!

Flashcards
Mitt första tips till framtida studenter är att använda sig av olika typer av flashcards och quizappar på mobilen eller datorn för att komma ihåg exempelvis hudens anatomiska uppbyggnad. Det är viktigt att inte bara memorera det, utan också att kunna det också, och det bästa sättet för att minnas något länge är att repetera det ofta. Så mitt bästa tips är att använda sig att olika typer av papper eller program för att skriva termen på ena sidan och dess definition på andra.

Ta emot hjälp i dina studier
Mitt andra tips är att ta emot all hjälp du kan få! Det är superviktigt att alltid våga be om hjälp, och att våga ta emot den hjälp man erbjuds. Det finns massor av program och hemsidor som erbjuder hjälp och guidning i dina studier, och dessa är väldigt hjälpsamma när det kommer till pluggandet. De är skapta av läkare, sjuksköterskor och studenter vars enda syfte är att just hjälpa dig och korta vägen mellan teori och praktik- guldvärt om du ska jobba med människor! Läs också om stamceller!

Repetera mycket när du pluggar, det är nyckeln till att minna något väldigt länge! Försök
också förenkla saker du lär dig så att du har en egen definition som är en något förenklad version av den som finns. Exempelvis när det kommer till Fem huvudtyper vävnad så kan man memorera första bokstaven i varje hudtyp, och på så sätt komma ihåg dem. Eller bara repetera med exempelvis flashcards som jag nämnde tidigare!

Ett annat område som är väldigt stort men trots det väldigt viktigt är nervsystemet, där finns det massa olika komponenter som är viktiga att ha koll på, vad som kan repareras vid skada och vad som inte kan och så vidare. Ha koll på vad en dentrit är och hur den är annorlunda från en axon, vad nervvävnad består av och vad denna har för funktion i kroppen. Det finns även mycket att läsa om kring stamceller och forskning.

Som sagt är det utbildningen för att få jobba inom vården krävande och det krävs att du lägger ner mycket tid och helhjärtat vill jobba med du ska plugga till. Här finns iallafall några tips till dig som är eller ska bli vårdstudent!